Olemme osa Coronariaa

Kuntoutukseen tulijoille

Kuntoutus

Vaikeavammaisten kuntoutuksen kustantaa pääosin yhteiskunta. Lääkäri toteaa kuntoutustarpeen, jonka jälkeen tehdään kuntoutussuunnitelma. Maksusitoumuksen antaa keskussairaala, terveyskeskus tai kansaneläkelaitos. Terapeijassa voi saada kuntoutusta myös itse maksavana asiakkaana tai vakuutusyhtiön kustantamana.

Kun sinulle tai lapsellesi on suositeltu kuntoutusta auttaa keskussairaalan tai terveyskeskuksen terapeutti tai lääkäri soveltuvan terapeutin löytämisessä. Terapeijan terapeutit ovat itsenäisiä. Heihin voi ottaa myös suoraan yhteyttä ja neuvotella mahdollisen terapiasuhteen aloittamisesta.

Lääkäri voi myös lähettää itsemaksavat asiakkaansa kuntoutukseen tai tutkimukseen Terapeijaan.

Tutkimukset

Fysio-, toiminta-, puhe-, tai musiikkiterapia tekee kehitysarvion, jonka perusteella kirjoitetaan lausunto ja suositus jatkotoimenpiteistä. Käytössämme olevat testit löydät kohdasta “Tutkimuspalvelut”. Mikäli haluat varmistua lapsesi kehitystasosta voit itsekin tilata kehitysarvion terapeuteiltamme. Terapeijassa työskentelee 40 terapeuttia, joilla on yli 600 asiakasta aktiivikuntoutuksessa. Terapiapaikkaa voi joutua odottamaan.

Syömisklinikka

Terapeijan puremiseen ja ruokailuun erikoistunut PURU-tiimi tarjoaa kuntoutusta, arviointia ja konsultointia henkilöille, joilla on ongelmia syömisessä sekä alan ammattilaisille ja heidän asiakkailleen. PURU-tiimi on moniammatillinen työryhmä, joka koostuu Terapeijan puhe-, toiminta- ja fysioterapeuteista.

Tarjoamme konsultointia ja arvioita asiakkaille ja muille terapeuteille ja heidän asiakkailleen, kunnille, kaupungeille, sairaaloille, terveyskeskuksille, hoivakodeille jne.