Olemme osa Coronariaa

Minkälaisten asiakkaiden kanssa olen käyttänyt uutta äänituntumasoitinta, Taikofonia

– Eniten Taikofonista ovat hyötyneet mm. autistiset, kehitysvammaiset, AVH-kuntoutujat, muistisairaat, kipupotilaat, masentuneet, univaikeuksista kärsivät ja teini-ikäiset. Taikofonilla äänisisällön kuunteleminen perustuu vibroakustiikkaan, mikä tarkoittaa äänisisällön aistimista tunnon ja kuulon avulla.

– Myös asiakkaat, jotka ovat motorisesti kömpelöitä ja oman kehon hallinta on puutteellista, ovat paremmin löytäneet omat raajansa ja toimintojen aloittaminen on helpottunut.

– Musiikkivalinnalla voi vireystasoa nostaa tai laskea tarpeen mukaan.

– Aistitiedon käsittelyn häiriöistä kärsivät ovat voineet totutella mielimusiikin avulla tuntokokemuksiin. Niin aistiyliherkät  kuin aistimuksia halajavat ovat saaneet heitä motivoivalla tavalla tunto- ja äänikokemuksia.

– CP-vammaisilla hyöty on ollut siinä, että lihasten jäykkyys (spastisuus) on helpottunut ja näin ollen venyttelyharjoitukset ovat olleet huomattavasti tehokkaampia ja miellyttävämpiä. Tällaisia kommentteja olen saanut etenkin NDT-terapeuteilta.

– Puheterapeuttien palautteissa on ollut kommentteja siitä, että Taikofon on parantanut vuorovaikutusta. Täysin puhumattomat asiakkaat ovat voineet kuvien avulla valita lempimusiikkiaan, ja kädet Taikofonin päällä musiikin kuuntelemisesta on tullut yhteinen, jaettu kokemus.

– Taikofonista iholle, koko keholle tulevat ääniaallot selkeyttävät puheen ja äänteiden erottelua.

– Monet musiikkiterapeutit ovat löytäneet Taikofonista uuden välineen työhönsä.

– Sairaalaympäristössä musiikki on aktivoinut muistisairaiden ja AVH-kuntoutujien toimintoja. Tässä tietenkin on tärkeää musiikin valinta. Rytmikäs musiikki helpottaa toimintoihin ryhtymistä paremmin kuin hempeä, melodinen musiikki.

– Muistelot ja keskustelut lähtevät helposti vauhtiin tutun, muistoja herättävän musiikin myötä. Musiikki on sananmukaisesti käsin kosketeltavissa kuntoutujan sylissä Taikofonin pinnalta.

Lisää infoa www.taikofon.fi sivuilta ja tietenkin Facebookissa.
Lisätietoja: Mirja Linjama, toimintaterapeutti, Flexound Systems Oy, mirja@flexound.com (040-512 4118)