Olemme osa Coronariaa

Näin puet lapsen kengät jalkaan oikein

Puet lapsen kengän jalkaan, ja juuri kun luulet että kenkä on jalassa, hups. Yhtäkkiä jalka pyörähtää ja kenkä tippuu pois.

Asia mitä usea kengän pukija ei tiedä on se, että jalalle voi tehdä pienen esivalmistelun ennen pukemista.

Ennen kengän pukemista voit venyttää varpaita rauhallisesti leveällä otteella ylöspäin. Venytys auttaa jalkaa oikeanlaiseen asentoon ja kantapää osuu helpommin kengän pohjaan.

Tässä vielä askel askeleelta ohjeet miten puet lapsen kengät oikein jalkaan:

1. Ennen kenkien pukemista avaa kenkää riittävästi.

2. Venytä varpaita rauhallisesti leveällä otteella ylöspäin. Näin varmistat että lapsi saa harjoitella tasapainon ylläpitämistä kengät jalassa sillä kippuravarpailla ei tätä voi tehdä.

3. Sujauta jalka ripeästi kenkään. Voit käyttää apuna kenkälusikkaa tai kengän takana olevaa vetolenkkiä.
4. Varmista että kantapää menee tiiviisti paikoilleen. Kokeile käsin että kantapää on ihan pohjassa. Kun kantapää on oikeassa paikassa, paino jakautuu tasaisesti lapsen jalalle.

 

Kun valitset kengät lapselle:

  1. Valitse kengät jotka tukevat kantapään paikalleen.
  2. Varmista että kengän pohja sallii varvastyönnön. Voit kokeilla sen taittamalla kenkää niin, että päkiä pysyy lattialla ja nostat kengän kantaa.
  3. Kengän kärkeen tulee jäädä 1-1,5 cm vapaata tilaa. Näin jalka saa painua vähän alaspäin jolloin varpailla on tilaa pidentyä.
Eija Helminen

Eija Helminen

Lasten fysioterapian erikoisasiantuntija

Eija Helminen on lasten fysioterapian erikoisasiantuntija ja Terapiakeskus Terapeijan johtaja. Eija kouluttaa aktiviisesti toisia terapeutteja ja on kouluttajana CP kuntoutuksen keskeiset elementit montiammatillisesti viitekehyksenä ICF koulutuksessa.

Tutustu koulutukseen tästä

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *