Olemme osa Coronariaa

Ota OPT mukaan kuntoutukseen: 5 vinkkiä miten siirrät kurssilla opitut asiat käytännön työhön

Onko sinulla syömisasiakkaita tai vaikeita puhemotoriikka-asiakkaita (suu-huulihalkiot, dyspraksia, dysartria, cp-vamma), joiden kuntoutus mietityttää. Meille tulee paljon kyselyitä siitä, miten Oral Placement Therapy tekniikat, sekä muut kosketukseen perustuvat kuntoutusmuodot (kinesioteippaus, kylmähoidot, vibraatio, faskiahieronnat ym. ym.) saisi kuntoutuskäyttöön tällaisten asiakkaiden kohdalla. Käyty koulutus on ollut innostavaa, mutta arjessa tekniikoiden tekeminen ja käyttöönotto takkuaa. Olemme koonneet tähän 5 vinkkiä, millä itse olemme saaneet tekniikat käyttöömme arjen työhön.

Yksi tekniikka kerrallaan

Aloita siitä, että arvioit mikä on asiakkaan suurin ongelma. Valitse tähän ongelmaan sopiva ja itsellesi mieluinen tekniikka. Voit aloittaa esimerkiksi saippuakuplilla ja ottaa mukaan vasta myöhemmin muita puhallusta aktivoivia menetelmiä.

Aloita yhdestä asiakkaasta

Aloita yhteistyökykyisestä asiakkaasta. Asiakkaan lähiympäristön tulee sitoutua mukaan harjoitusten toteuttamisen, joten valitse asiakas myös sen perusteella.

Harjoittele tutuillasi

Kokeile tekniikoita perheenjäseniisi. Kädentaito ja havainnointikyky kasvaa vain harjoittelun myötä.

Opettele hierarkiat ja kriteerit milloin voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen

Opettele kirjoista oikeat toteutustavat, ja toistojen määrä sekä kesto. Opettele hierarkioiden järjestys. Lisäksi on hyvä katsoa tarkasti mitä vaaditaan kriteerien täyttymiseksi jotta voit siirtyä seuraavaan vaiheeseen.

Kopioi itsellesi hierarkiakartta ja opettele käyttämään sitä

Kopioi itsellesi hierarkiakartta vaikka kalenterisi väliin. Kartta toimii hyvänä motivaattorina sekä kuntoutujalle että lähiympäristölle. Karttaa voi käyttää edistyksen seuraamisessa. Lisäksi voit aina palata siihen, jos tuntuu että kuntoutus ei etene. Sieltä löydät mitä muuta voisit kokeilla asiakkaittesi kanssa. ks.www.lyyti.in/verkkovalmennus