Olemme osa Coronariaa

Sportklinikka

Sportklinikka

Nuori urheilija tarvitsee puhtaaseen lajisuoritukseen riittävän liikkuvuuden voiman ja hallinnan

Hyvä lihastasapaino on edellytys oikealle suoritustekniikalle.
Tämä edellyttää riittävää liikkuvuutta, mikä mahdollistaa vapaat liikeradat ilman, että kireät lihakset haittaavat suoritusta. Toisena edellytyksenä on riittävä voima, hallinta ja oikea aikainen ajoitus kaikissa liikesuorituksiin osallistuvissa lihastoimintaketjuissa. Kehonhuollon merkitys korostuu nuorten urheilijoiden yleisliikuntataitojen yksipuolistuessa ja lajiharjoittelun kuormituksen lisääntyessä.

Urheiluvammojen ennaltaehkäisyn kannalta on tärkeää huolehtia lihastasapainosta, sillä lihasepätasapaino ja siitä johtuvat raajojen linjausvirheet voivat altistaa luiden ja pehmytkudosten rasitusvammoille, etenkin kasvuiässä. Kasvupyrähdyksen aikana lihasten venyvyys voi heikentyä, lihasten kasvaessa pituutta hieman luita hitaammin. Tällöin nuoren urheilijan lihastasapaino voi heikentyä ja alttius vammoille kasvaa, jonka takia lihastasapainokartoitusta suositellaan kilpa/aktiiviurheilijalle ennen kasvupyrähdystä.

Tarjoamme yksilöterapiana

• Ennaltaehkäiseviä fysioterapiapalveluja.
• Kartoitamme (lajianalyysiin perustuen) urheilijan liikkeenhallinta- ja liikkuvuustaidot lihastasapainokartoituksella. Lihastasapainokartoituksen yhteydessä saatuja ohjeita noudattamalla voidaan korjata jo olemassa olevaa lihasepätasapainoa.
• Rasitusvammojen hoitoa ja loukkaantumisen jälkeistä kuntoutusta.
• Lymfaterapiaa turvotusten hoitoon
• Teippauspalveluja kivuttoman ja biomekaanisesti oikean liikkeen tuottamiseksi.

Joukkueille tarjoamme

tarpeen mukaan räätälöityjä ennaltaehkäiseviä/kartoittavia palveluja, esim. liikkuvuus- ja hallinta- harjoittelun ohjausta joukkueelle (valmentajat mukana). Tavoitteena urheilijoiden kehon- ja liikkeen-hallinnan kehittäminen ja vammojen ennaltaehkäisy. Toiminnallisen harjoittelun ja aktiivisen lämmittelyn ohjaus. Luennot ja koulutukset.

YHTEYDENOTOT

ft Hanna Helminen; hanna.vitikka@coronaria.fi, 040-5797666
ft Tarja Suomela; tarja.suomela@coronaria.fi, 040-5155 560