Olemme osa Coronariaa

Onko takanasi suualueen leikkaus, esimerkiksi kireän kielijänteen takia? Tai trauma, jonka jälkeen tarvitset suun- ja kasvojenalueen fysioterapiaa?

Fysioterapeutit Hanna Vitikka ja Eija Helminen ovat erikoistuneet suun- ja kasvojenalueen fysioterapiaan ja voivat auttaa sinua jälkihoidossa ja kuntoutuksessa. Voit tulla itsemaksavana, lähetteellä tai vakuutusyhtiön kautta.

Varaa aika suun- ja kasvojen alueen fysioterapiaan itsellesi tai lapsellesi, jossa saat hoito-ohjeet leikkauksen tai trauman hyvään jälkihoitoon

Varaa aika heti

Suualueen leikkauksen tai trauman jälkihoito on merkittävä osa kuntoutumista ja leikkaustulosta

 • Leikkauskipu helpottuu ja arpikudoksesta tulee joustava.
 • Tiedät mitä teet leikkauksen jälkeen, jotta leikkausta ei tarvitse uusia. Autamme niin ihan pienien vauvojen,  leikki-ikäisten kuin aikuistenkin jälkihoitoa, jolloin leikkauksia voidaan tehdä missä iässä vain.
 • Pienten vauvojen kielijänteen leikkauksen jälkeinen hoito auttaa leikkaustuloksen ylläpitämisessä. Imetys onnistuu paremmin, pulautukset ja ilmavaivat vähenevät.
 • Isommilla lapsilla ärrät ja ässät sekä ällät löytävät paikkansa.
 • Aikuisilla niskahartiasäryt vähenevät.
 • Aikuisilla myös kasvojen alueen trauma, kuten urheiluvamma tai kaatuminen, kuntoutuu nopeammin meidän ohjeillamme.
Hanna Vitikka

Hanna Vitikka

Oraalimotoriikan, syömisen ja nielemisen asiantuntija. Äitiysfysioterapeutti, Imetystukiohjaaja, Fysioterapeutti

Hanna on tehnyt suun ja kasvojen alueen sekä syömisen kuntoutusta vuodesta 2010, lapsille, nuorille ja aikuisille.

Hanna on mukana Terapeijan syömisklinikan toiminassa ja tekee aktiivisesti syömisterapiaa sekä suun ja kasvojen alueen fysioterapiaa. Hanna opiskelee Jyväskylän yliopistossa terveystieteitä pääaineenaan fysioterapia. Hän on tehnyt terveystieteiden kandidaatintutkielmansa kielen voimaharjoittelusta aikuisväestöllä.

Hanna on kouluttautunut erittäin pitkälle ja monipuolisesti.
Hän on suorittanut arvostetun Amerikkalaisen Oral Placement Therapy OPT menetelmän tason 4.
Suomessa on tällä hetkellä kolme tason 4 terapeuttia.

Hanna on lymfaterapeutti ja suorittanut Psykofyysisen fysioterapian BBAT menetelmän tason III. Psykofyysistä fysioterapiaa käytetään esimerkiksi parantamaan kehon hahmotusta ja kehotietoisuutta. BBAT käytetään kuntoutusmenetelmänä monissa syömishäiriöissä.
Hän on suorittanut arvostetun Debra Beckmanin oraalimotoriikan -koulutuksen yhdysvalloissa, SOS Sensory Oral Sequential -koulutuksen Englannissa. NDT Neurodevelopmental Therapy -koulutuksen Englannissa. Hanna on ollut Amerikkalaisten syömisasiantuntijoiden puheterapeutti Diane Bahrin, puheterapeutti (OPT taso 5) Renee Roy Hillin ja toimintaterapeutti Marsha Dunn Kleinin koulutuksessa ja ohjauksessa.
Faskia on sidekudosta joka kattaa koko ihmiskehon. Vasta viime vuosina on huomattu miten suuri merkitys sillä on kaikkeen ihmiskehon toimintaan. Faskia eli peitinkalvo vaikuttaa todella paljon myös suun ja kasvojen alueella, nielemisessä ja syömisessä. Hanna on kansainvälisen Faskiamanipulaatio ® -menetelmän tason II terapeutti.

Hanna on kansainvälisen nielemisjärjestön ESSD jäsen. Hän on kehittänyt yhdessä Eija Helmisen kanssa
viisiportaisen kielen TeraPanda ® voimaharjoitteluohjelman ja viisiportaisen Terapeijan kielijänteen kuntoutusohjelman.

Hanna kouluttaa lääkäreitä, puheterapeutteja, toimintaterapeutteja, fysioterapeutteja ja muita alan ammattilaisia

Hannan suun ja kasvojen alueen sekä syömisen ja nielemisen kuntoutukseen soveltuvat koulutukset

 • Lymfaterapeutti
 • Imetystuki terapeutti
 • NDT – Bobath Neuro-Developmental Treatment koulutus
 • OPT Oral Pacement Therapy level 4 koulutus
 • Beckmann Oral Motor Protocol -koulutus
 • Psykofyysinen fysioterapia BBAT mentelmä taso III
 • Faskiamanipulaatio ® taso II terapeutti
 • S.O.S Sensory Oral Sequential menetelmän koulutus
 • Get Permission – Marsha Dunn Klein menetelmän koulutus
 • Feeding Therapy: A Sensory-Motor Approach; Lori Overland
 • Oral Myofunctional Therapy -menetelmän koulutus
 • Kinesioteippaus suun ja kasvojen alueella
 • Terapanda- vie kielesi kuntosalille ohjelman luoja (Yhdessä ft NDT Eija Helminen)
 • Äitiysfysioterapeutti
Eija Helminen

Eija Helminen

Oraalimotoriikan, syömisen ja nielemisen asiantuntija, fysioterapeutti

Eija on tehnyt suun ja kasvojen alueen ja syömisen kuntoutusta yli 30 vuotta lapsille, nuorille ja aikuisille. Eija on Terapeijan syömisklinikan terapeutti.

Eija on kouluttautunut oraalialueella erittäin pitkälle ja monipuolisesti.

Eija on suorittanut arvostetun Amerikkalaisen Oral Placement therapy OPT menetelmän tason 4.

Euroopassa oli vuonna 2017  vain kahdeksan OPT tason 4 terapeuttia  ja vain kaksi fysioterapeuttia maailmassa on suorittanut tason 4.

Hän käynyt Castillo Morales orofakiaalisen regulaatioterapian pitkän kurssin joka oli pitkään ainoa koulutus Suomessa jolla pystyi erikoistumaan suun, kasvojen alueen ja syömisen kuntoutukseen. Hän on myös suorittanut arvostetun Debra Beckmanin  oraalimotoriikan -koulutuksen yhdysvalloissa, SOS Sensory Oral Sequental -koulutuksen Englannissa. Hän on ollut Amerikkalaisten syömisasiantuntijoiden puheterapeutti Diane Bahrin, puheterapeutti (OPT taso 5) Renee Roy Hillin  ja toimintaterapeutti Marcha Dunn Kleinin koulutuksessa ja ohjauksessa.

Faskia on sidekudosta joka kattaa koko ihmiskehon. Vasta viime vuosina on huomattu miten suuri merkitys sillä on kaikkeen ihmiskehon toimintaan. Faskia vaikuttaa todella paljon myös suun ja kasvojen alueella, nielemisessä  ja syömisessä. Eija on myös kansainvälisen Faskiamanupulaatio ® -menetelmän tason I terapeutti.  Eija on kansainvälisen nielemisjärjestön jäsen. Hän on kehittänyt yhdessä Hanna Vitikan kanssa viisiportaisen TeraPanda ® kielen voimaharjoittelu ohjelman. Hän on kehittänyt yhdessä puheterapeutti FT Katja Kosken kanssa PROTOUCH ™ menetelmän.

Eija kouluttaa aktiivisesti lääkäreitä, puheterapeutteja, toimintaterapeutteja, fysioterapeutteja ja muita alan ammattilaisia.