Olemme osa Coronariaa

Kommunikaation kolmio ja kulmakivet – Ekirja

Kommunikaation ydintaitojen arviointi on perinteisin menetelmin vaikeaa.

 

Erityisesti vaikeimmin kehitysvammaisen tai autistisen lapsen kommunikointitaitojen vahvistaminen tai opettaminen on usein vaikeaa kun ei tiedetä mistä lähteä liikkeelle ja mitkä taidot ovat merkityksellisiä.

Pitkän työkokemuksen ansiosta puheterapeutit Hannele Tanskanen sekä Sanna Tarpila ovat kehitelleet tarpeeseen menetelmän näiden perustaitojen kartoittamiseen.

Menetelmän avulla on helppo tehdä suunnitelma vaikeimminkin kehitysvammaisten ja autististen ihmisten terapialle tai opetukselle. Kirja soveltuu sekä terapeuttien, vanhempien että opettajien tai avustajien käyttöön

 

Tämä ekirja opettaa sinulle:

– Kommunikaation kolmion ja kulmakivien perusteesit (aloitteellisuus, sinnikkyys, kohdentaminen, motivaatio, kommunikoinnin käyttötarkoitukset ja välineet)

– Arviointimenetelmän, jolla voit arvioida varhaisia kommunikointitaitoja käyttävien asiakkaiden toimintaa ja suunnitella terapian/opetuksen sisältöjä

– PDF-muotoisesta kirjasta on helppo printata suoraan tietokoneelta arviointimenetelmän sivut itselle

– Sisältää myös tapausesimerkkejä joten näet miten käytännössä kommunikaation kolmiota voidaan käyttää

 

”Käytän tätä menetelmää ihan päivittäin erityisesti vaikeimmin kehitysvammaisten sekä autististen asiakkaitteni tavoitteen asettelussa. Menetelmä on SUPERyksinkertainen ja se on helppo selittää vanhemmille ja muille lähi-ihmisille.  Kartoitus on suoraviivaista tehdä lomakkeiston avulla: mitkä ovat lapsen taidot ja mihin taitoihin hän tarvitsee vahvistusta. Arviointimenetelmä näyttää myös miten lapsi on kehittynyt vuoden aikana. On kiva perheen kanssa todeta, että hei tuokin taito osataan nyt!”

Puheterapeutti, FT, Katja Koski

 

Hinta: 27,00