Olemme osa Coronariaa

Puhumattomasta lapsesta kielenkärkiäänteisiin: 1 kokonaisuus 5pv Terapeijan Äännesarja -verkkokurssi

Oletko joskus miettinyt, miksi jotkut lapset edistyvät terapiavastaanotollasi – ja toiset eivät? Onko sinulla liian vähän työkaluja auttaaksesi kuntoutujia, joilla on selviä fonologisia, motorisia ja sensorisia pulmia – jotka estävät puheen kehittymistä?
Opi, miten autat asiakasta löytämään fonaation ja miten kuntoutat jokaisen suomenkielen äänteen – äänne äänteeltä.

Yli 1000 äännevirheistä lasta kuntouttanut puheterapeutti Katja Koski ja lasten fysioterapian erikoisasiantuntija Eija Helminen näyttävät sinulle polun joka vie puhumattomuudesta ärrään asti
Kun valmistuin puheterapeutiksi, päätin etten koskaan kuntouta dyspraktisia lapsikuntoutujia. Minulla oli opiskeluaikana useita asikakaita terapiassa, joilla oli puhemotorisia pulmia. Katsoin heidän kanssaan peiliin, totesin että lapsi osaa työntää kielen ulos suusta ja heiluttaa sitä sivulta sivulle. Motorista pulmaa ei pitänyt olla. Mutta he eivät kuntoutuneet. En osannut opettaa edes ärrää lapselle, vaikka sen piti olla kaikkien kollegojeni mukaan niin älyttömän helppoa. Kunnes keksin idean Äännekoulusta. Yhtäkkiä minulla oli edessäni satoja äännevirheisiä lapsia, joita minun piti auttaa. Äännekoulussa aloitin yhteistyön fysioterapian erikoisasiantuntijan Eija Helmisen kanssa. Eijan kanssa istuimme kaikki puhemotoriikkaan liittyvät koulutukset läpi, vertailimme osaamistamme, mietimme kasvojen lihaksia ja motoriikkaa. Muutin vastaanottoni pelkäksi puhemotoriikan vastaanotoksi ja kuntoutin sekä puhumattomia, vaikeasti dyspraktisia lapsia, kehitysvammaisia, CP-vammaisia lapsia, sekä äännevirheisiä lapsia. Minulle kehittyi Eijan avulla pettämätön ”puhemotorinen” silmä. Yhdessä pohtien loimme kuntoutuspolut kaikille suomenkielen äänteille sekä siihen tilanteeseen, kun lapsi ei puhu vielä ollenkaan. Kokeilin näitä polkuja käytännössä ja huomasin, että ne selkiyttivät omaa tekemistäni huimasti.

Tästä syntyi Terapeijan Äännesarja, jonka on käynyt läpi jo yli sata suomalaista puheterapeuttia. Ja nyt olemme koonneet sen verkkokurssiksi.
Tämä verkkokurssikokonaisuus 5pv sisältää viisi kurssia :

 • Kuinka aloitat kuntoutuksen puhumattoman lapsen kanssa (arvo 205e) Osta tästä
 • Kuinka MPV -äänteet kuntoutetaan (arvo 205e) Osta tästä
 • Kuinka vokaalit kuntoutetaan (arvo 205e) Osta tästä
 • Kuinka K -äänne kuntoutetaan (arvo 205e) Osta tästä
 • Kuinka RSLTND -äänteet kuntoutetaan (arvo 205e) Osta tästä

Voit ostaa kursseja yksittäin. Hinta on silloin 205e/yksittäinen kurssi. Linkit yksittäisiin kursseihin löydät täältä: www.terapeija.fi/kauppa

Kurssikokonaisuudessa opit:

 • Miten ihan konkreettisesti tuet lasta sekä taktiilisen-, visuaalisen- ja auditiivisen vihjeiden avulla ääntelemään, tuottamaan ja yhdistelemään eri äänteitä.
 • Syventämään osaamistasi dyspraksian kuntoutuksessa.
 • Saat varmuutta auttaa asiakkaitasi fyysisen koskettamisen ja tuen avulla.
 • Opit valitsemaan oikeanlaisia kuntoutusmenetelmiä omille asiakkaillesi. Milloin esimerkiksi pelkistä oraalimotorisista harjoituksista on hyötyä, ja milloin niitä ei missään nimessä kannata tehdä.
 • Saat lisää käytännön keinoja ja varmuutta kuntouttamaan puhetta. Kymmeniä videoita ja harjoituksia, missä näytämme yksityiskohtaisesti erilaisia harjoituksia, jotka kuntouttavat äänteitä.
 • Vahvistat tietämääsi teoriaa käytännön harjoitteilla jotka on valittu uusimman tutkimuksen perusteella.
 • Saat apua nimenomaan suomen kielen äänteiden kuntouttamiseen. Suomen kieli on erilainen kuin esimerkiksi englanti. Sen ominaispiirteitä ovat leveällä kielellä tuotetut t, n, d, s, l ja r -äänteet. Silloin leuan ja kielen eriytymisen ja kielen reunojen voiman merkitys korostuu, sillä voimaa ei voida hakea leuasta, niinkuin englannissa tehdään.

 

Tässä pientä palautetta kurssiin jo osallistuneilta:

***** selkeää ja rentoa

***** hyvä, suoraan käytäntöön siirtyvää asiaa

***** taattua laatua kiitos, hyviä käytännön harjoituksia

***** kiva moniammatillinen näkökulma

***** mahtava, kannustava ja konkreettinen koulutusote

Ja kurssi toimii näin:

Käyt itsenäisesti kurssimateriaalia lävitse omassa tahdissasi – ei tarvetta matkustaa minnekään, tai käyttää vaikka viikonloppua siihen, että matkustat ympäri Suomea

Usein kysyttyjä kysymyksiä:

1. Mitä verkkokurssi tarkoittaa, onko mukana livetapaamisia, voiko niitä katsoa myöhemmin?

Verkkokurssi tarkoittaa sitä, että saat linkin verkkokurssialustalle. Verkkokurssilla ei tavata livenä vaan opiskelet omassa tahdissasi katsoen videoita ja lukien tekstejä, jotka ovat kurssimateriaalina. Emme tapaa siis livenä missään vaiheessa webinaarien tai muun etäkoulutuksen merkeissä.

2. Miten osto tapahtuu?

– Ostamisen yhteydessä luot tunnukset Terapeijan verkkokauppaan. Voit käyttää myös vanhoja tunnuksiasi. Muista ottaa tunnukset ylös, sillä tarvitset niitä kirjautuaksesi verkkoalustalle. Saat tunnukset myös sähköpostiisi. Jos niitä ei näy, katso roskapostisi. Ongelmatapauksissa ota yhteys Heikkiin heikki.manninen@coronaria.fi

– Oston jälkeen tulet sivulle, josta pääset kurssimateriaaleihin. Kun haluat palata myöhemmin materiaalin pariin, menet osoitteeseen www.terapeija.fi, klikkaat vasemmasta yläkulmasta nappia ”kirjaudu”. Kirjautumisen jälkeen siirryt suoraan omalle etusivullesi, josta pääset kurssille sisälle.

3. Voiko tällaista asiaa oppia verkkokurssina?

– Pidimme koko viime vuoden ajan tätä Äännesarjaa ns. livekoulutuksena. Livekoulutuksen lisäksi meillä oli mahdollisuus osallistua koulutukseen etänä webinaarimuodossa, tai katsoen myöhemmin koulutustallenteen. Etäkoulutuettavat olivat yhtä tyytyväisiä koulutuksen antiin, kuin paikalla istuneet.

4. Saanko kaikki 5 kurssia kerralla katsottavaksi?

– Et saa. Tämä johtuu siitä, että sinun on helpompi keskittyä kun, kurssi etenee vähitellen. Jokainen kokonaisuus on katsottavissasi seuraavan kokonaisuuden aukeamiseen asti. Tämä myös ”pakottaa” 😉 sinua katsomaan materiaalin läpi aina kun se tulee saataville.

5. Mistä saan tukea ja neuvoa kurssin aikana?

– Voit laittaa meille kysymyksiä sähköpostitse. Teknistä tukea kurssin aikana saat myös Coronaria Terapeijasta.

6. Saanko kurssitodistuksen?

– Kurssin lopussa saat todistuksen 5 päivän kokonaisuudesta. Saat todistuksen myös jokaisesta kurssista erikseen.

7. Onko kurssi kovin työläs?

– Kurssi on juuri niin työläs kuin haluat. Aikuisopiskelussa jokainen on vastuussa omasta oppimisestaan. Kurssiin ei kuulu kotitehtäviä.

8. Olen käynyt jo jonkin äännesarjan osan, voinko ostaa kurssit yksittäin?

– Voit ostaa kursseja yksittäin. Hinta on silloin 205e/yksittäinen kurssi. Linkit yksittäisiin kursseihin löydät täältä: www.terapeija.fi/kauppa

Kiva kun luit tänne asti. Jos skrollasit suoraan katsomaan hinnan, muistathan kurkata tuolta ylhäältä koko kurssikokonaisuuden sisällön. Kurssiin kuuluu siis 5 verkkokurssia (jokainen vastaa yhden päivän koulutusta), joissa aluksi näytetään miten asiakasta opetetaan ääntelemään ja sen jälkeen käydään yksi kerrallaan läpi kaikki suomen kielen äänteet. Koulutuskokonaisuus kestää vuoden, mutta voit tehdä sitä omassa tahdissasi.

Hinta: 1025,00